Leul african împotriva Leului asiatic

Acești doi prădători de vârf sunt componente importante ale sălbăticilor din special Africa. Cu toate acestea, în Asia, leii nu prospera cu o distribuție foarte restrânsă. Atât leii asiatici cât și cei africani sunt animale amenințate, dar se încadrează în diferite categorii UICN. Prin privirile lor, ambele carnivore arată la fel, dar există unele ușoare distincții între ele. Amândoi aparțin aceleiași specii, Panthera leo, dar în două subspecii. Acest articol își propune să sublinieze diferențele dintre leii asiatici și cei africani.

Leul african

Leul african este leul menționat în mod obișnuit și au o mare suprafață de distribuție în continentul african. Sunt cei mai înalți dintre toți membrii familiei: Felidae. Intervalul de greutate al leului african este de la 120 - 190 de kilograme, iar lungimea corpului variază de la 1,5 la 2 metri. Mărimea lor poate varia în funcție de mediul în care trăiesc și de speciile de pradă disponibile. Leii trăiesc în grupuri numite mândre, cu doi sau trei bărbați și 10 - 12 femei. Leoaicele dintr-o mândrie sunt rude de sânge una de cealaltă. Femeile nu părăsesc niciodată mândria, dar bărbații fac așa cum cresc, ceea ce încetează consangvinizarea. Sunt vânători eficienți, întrucât o fac într-un grup și, în mare parte, femelele joacă rolurile de vânătoare și împărtășesc mâncarea cu toți. Cu toate acestea, bărbații sunt responsabili pentru apărarea teritoriilor lor, care sunt de obicei mai mari de 250 de metri pătrați. Marcarea urinei și urletele puternice demarcează limitele teritoriului lor. Adesea se implică cu lupte înfricoșătoare cu bărbați de alte mândre pentru a proteja granițele. Oamenii de știință cred că aceste lupte au un efect negativ asupra longevității bărbaților. Durata medie de viață a leului african este de 15-18 ani în sălbăticie și aproape până la 30 de ani în captivitate.

Leul asiatic

Leul asiatic, Panthera leo persica, este o subspecie a leului african. Ei supraviețuiesc doar într-o singură rezervație forestieră din India, Pădurea Gir din statul Gujarat. Populația lor este una mică, cu aproximativ 200 - 400 de indivizi care supraviețuiesc în sălbăticie. Conform listei roșii a UICN, leul asiatic este o specie pe cale de dispariție. Au corpuri rigide, iar corpul lor de obicei mare poate depăși mai des doi metri de lungime a corpului. Leii asiatici au o oarecare unicitate anatomică, deoarece bulilele lor timpanice sunt mai puțin umflate și posedă și un foramen infraorbital divizat. În afară de acestea, viața socială este, de asemenea, interesant de luat în considerare. Mândrii leului asiatic constau din două sau trei leoaice înrudite cu puii lor, dar nu și bărbați. Masculii sunt solitari în leii asiatici; femelele interacționează doar cu ele în timpul împerecherii. Durata medie de viață este în jur de 17 ani în sălbăticie și aproape de două ori mai mare decât cea în captivitate.